divendres, 19 de setembre del 2008

Reflexions

Com a curiositat:
A l'èxit que va obtenir la novel.la en publicar-se, se li suma també la repercussió mediàtica que va tenir amb l'assassinat de John Lennon. En Mark Chapman, assassí de John Lennon, estava obsessionat amb aquest llibre, s'identificava amb aquell jove rebel i decebut. De fet, la mateixa tarda que l'havien de detenir, va entrar en una llibreria i se'l va comprar. Volia deixar el seu testimoni, així que va escriure-hi: "aquesta és la meva declaració".

La crítica:
La crítica sobre aquest llibre està molt dividida. Com tot, hi ha els defensors i els detractors. El llenguatge espontani i planer provoca una reacció ambigua: es mediocre o natural? el fil argumental es pobre o bé íntim? si busqueu una mica de referències, veureu que el debat està assegurat.
N'hi ha que diuen que està sobrevalorat. Potser sí, hi he estat rumiant força estona, però a mi la novel.la em va agradar. Crec que és a propòsit aquest llenguatge tan tosc i penso que no és pas tan fàcil d'utilitzar-lo quan es tracta d'expressar sentiments tan complexes com la inquietut i l'angoixa que aquest jove sent en el seu camí cap a la maduresa.


A títol de nota vull dir que aquest llibre el vam comentar al Club de Lectura format per unes quantes joves inquietes i curioses durant l'any 2008.
Noies espero les vostres reflexions!! aquest bloc l'hem de fer entre totes! espero que la Mar doni el xiulet de sortida per iniciar el nou curs.